Idag erbjuder många stora sajter flera olika typer av spel. Det vill säga, det finns inte bara casinospel utan även sportsbetting, bingo, poker med flera. Givetvis har alla dessa kategorier sina egna bonussystem. Som ny spelare kommer du exempelvis alltid att få en bonus av något slag, oavsett vad det är du väljer att spela.

Oddsspel

En stor kategori i spelbranschen är olika typer av oddsspel. Ordet odds står för proportionen mellan vinst och insats. Ett väl använt talesätt som de flesta av oss hört är ju att någon säger: ”Vad är oddsen för att just det här skulle hända?!” Givetvis är det något riktigt bra eller riktigt dåligt som har hänt utan att någon hade kunnat förutspå det. Och det är precis så odds i spel funkar. Det vill säga, är oddsen högre ger det mer pengar i vinst eftersom höga odds innebär att det är mer osannolikt att det scenariot inträffar. Och tvärtom ifall det är låga odds då så klart.

Det är spelbolagen som bestämmer oddsen inför varje spel. Oddsen kan vara fasta eller så är de flytande och ändras då i förhållande till hur många som spelar. Då kan det alltså vara så att personer som spelar på samma utfall har helt olika odds eftersom den ena råkade lägga sitt bet tidigare än den andra.

Riskfria spel

Riskfria spel är benämningen för en viss typ av insättningsbonus som är förknippad med oddsspel. Ska du få ta del av ett sådant erbjudande sätter du in pengar på ditt spelkonto. Sen erbjuds du möjligheten att lägga ett bet, ofta på vissa utvalda evenemang, med vetskapen om du får dina pengar tillbaka om du förlorar.

Om det skulle visa sig att ditt vad inte gick igenom så sätts alltså pengarna tillbaka in på ditt spelkonto igen. Vissa spelbolag ställer sedan inga krav utan du kan göra vad du vill med pengarna, det vill säga ta ut dem eller fortsätta spela med dem. I vissa fall kan du summan som du förlorat föras tillbaka i form av en bonussumma som du måste omsätta i spel ett antal gånger innan du kan ta ut den. Oavsett vad så är det ett bra sätt att betta på eftersom du inte behöver vara särskilt orolig för utfallet.